November 14, 2017

PRIRUČNIK ZA VLASNIKE MALIH BEBA

L. & J. Borgenicht
PRIRUČNIK ZA VLASNIKE MALIH BEBA
ISBN: 978-953-7421-03-8
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 228
Vrsta uveza: polutvrdi uvez
Jezik izvornika: engleski
Naslov izvornika: The Baby Owner’s Manual
Prijevod: Denisa Škalić
Visina: 17,5 cm
Težina: 350 gr
Cijena: 19,78 € (149 kn)

Dolazak bebe na svijet  novopečenim roditeljima predstavlja revoluciju u dotadašnjem načinu života. Kao što kupnja novoga računala svakomu zainteresiranomu korisniku može pružiti čitav niz neslućenih mogućnosti, tako i dolazak bebe otvara novi svijet za koji nismo ni znali da postoji. »Mali» je problem što s bebom ne dolaze i upute za upotrebu pa nam se može učiniti da je pred nama kaos, a ne uređeni svemir.

Ovoj je knjizi cilj svakomu novomu vlasniku olakšati pristup tomu novomu tehničkomu čudu koje nadmašuje mogućnosti svih postojećih i poznatih pomagala te ga uputiti u pravilno rukovanje koje će pružiti obostrano zadovoljstvo. Vlasnici će moći saznati kako pripremiti sebe i sve oko sebe za to „dolazeće čudo“, bit će upoznati s izgledom i svim opcijama koje mogu biti ugrađene u jednu bebu te dobiti niz korisnih savjeta od tehničkih (kako držati, oblačiti ili previjati bebu) do prehrambenih i medicinskih. A sve to na način blizak današnjim, suvremenim roditeljima okruženima brojnim kućanskim aparatima i naviklima na čitanje uputa o pravilnome rukovanju iz raznih priručnika.

Knjiga je prijevod s engleskoga prilagođen domaćemu korisniku i terminima iz svakodnevne „međuroditeljske“ komunikacije.

Znate programirati svoj DVD uređaj, reinstalirati Windowse, primjenjujete Black Berry.

Ništa vam od navedenoga neće pomoći pri rukovanju najvećim „čudom tehnologije“: s novorođenom bebom.

Upute vas vode korak po korak. Shematski dijagrami olakšavaju praćenje napredovanja vaše bebe. Priručnik za vlasnike malih beba istražuje i odgovara na stotine često postavljanih pitanja: Kako je najbolje povijati bebu? Kako pomoći bebi da počne spavati cijelu noć? Kada je vrijeme za odlazak bebinu „serviseru“, tj. liječniku?

Što god da vas muči u vezi s vašom bebom, odgovore ćete naći tu u ovoj knjizi – zahvaljujući sjajnim autorima, proslavljenomu pedijatru dr. Louisu Borgenichtu i njegovu sinu Joeu Borgenichtu. Autorski nam dvojac pruža mnoštvo korisnih savjeta. Priručnik za vlasnike malih beba knjiga je „novoga vremena“.

I premda je „tehnički jezik“ ono što knjigu čini posebno zabavnom i maštovitom, ne zaboravlja se da je beba živa te joj je uz sve navedene upute o pravilnome rukovanju bitna i neizmjerna količina ljubavi.